Duurzame dinsdag
U bent hier:  Home  /  Idee insturen  /  Bekijk alle ideeŽn 2017

Smaackmakers 196

De Smaackmakers is een start-up die werkt aan de voedseltransitie naar een duurzamer voedselsysteem en eetpatroon. Smaackmakers moet grote thema's behapbaar maken en tegelijk werken aan een mentaliteitsverandering als het aankomt op onze omgang met voedsel. Zowel op het niveau van consumenten als op het niveau van beleid en bedrijven. Met Smaackmakers lobby ik richting overheid en bedrijven om beleid te beÔnvloeden en door advies, workshops en trainingen aan horeca en cateraars om hen te helpen verder te verduurzamen. De focus ligt op de overgang naar meer plantaardig en minder dierlijk in ons eetpatroon en aanbod.
De afgelopen jaren heb ik me hard gemaakt om de eiwittransitie (de transitie naar meer plantaardig en minder dierlijk), in de discussies over duurzamer voedsel, steeds weer aan de orde te brengen.