Duurzame dinsdag

Smaackmakers 196

Smaackmakers is versneller van verduurzaming van ons voedselsysteem. Dit doen we door enerzijds cateraars, horeca, onderwijs- en overheidsinstellingen en bedrijven met bedrijfskantines te inspireren en te adviseren naar duurzamere en gezondere catering.Via een stappenplan gericht op de verschillende stakeholders, van het management binnen het opdrachtgevend bedrijf en haar medewerkers tot de cateraar en uitvoerend personeel, bieden we workshops, trainingen en metingen, gericht op aanpassing van het aanbod, communicatie en gedragsverandering.We zetten in op lobby richting overheid en bedrijven om de voedseltransitie te versnellen en de transitie naar een meer plantaardig en minder dierlijk voedselaanbod en eetpatroon een duwtje te geven.
De afgelopen jaren heb ik me hard gemaakt om de eiwittransitie (de transitie naar meer plantaardig en minder dierlijk), in de discussies over duurzamer voedsel, steeds weer aan de orde te brengen.