Smaackmakers Incorporated 246

Smaackmakers werkt aan het verduurzamen van ons voedselsysteem en eetpatroon, daar waar we impact maken: in (bedrijfs)kantines door heel Nederland. In Nederland allen worden vele miljoenen maaltijden per dag geserveerd. Het basisassortiment kent amper duurzame elementen en stimuleert gezondheid of een duurzame keuze bij de gasten niet. Met een pilot bij een (of meer) grote cateraar(s) om het basisassortiment te verduurzamen, kan bij succes een doorvertaling plaatsvinden naar alle opdrachtgevers van de cateraar(s). Dat betekent een enorme verkleining van de footprint van de bedrijven en gasten, hogere productiviteit, tevredenheid en betrokkenheid en gezondere medewerkers, en dus minder verzuim.
Een duurzamer voedselpatroon, met minder dierlijke – en meer plantaardige eiwitten is absoluut noodzakelijk voor het halen van onze klimaatdoelstellingen en haalbaar door daar waar de consument zijn gewoontes krijgt aangeleerd, stappen te maken: in de kantine!