Duurzame dinsdag

Winnaar en genomineerden VHG Groenprijs

 

 

1000 ha nieuwe stedelijke natuur

Nico Wissing en Lodewijk Hoekstra

NL Greenlabel wil Nederland laten zien hoe het ook kan met duurzaamheid en groen in de stad.

Jury: “Provincies, gemeenten én ondernemende hoveniers lopen direct warm voor dit initiatief, en dat biedt veel kansen. Greenlabel biedt iedereen de mogelijkheid om initiatief te nemen. Juist dat maakt dit idee zo sterk.”

Weed Free Service

Dhr. Kloosterman

Weed Free Service is actief in het bestrijden van onkruid op milieuvriendelijke wijze en wil deze mogelijkheden breder onder de aandacht brengen.

Jury: “Weed free service maakt het scholen, bedrijven en consumenten heel gemakkelijk om een goede keuze te maken. Ze laten zien dat onkruidbestrijding op milieuvriendelijke wijze ook een optie is. In de toekomst is het hopelijk vanzelfsprekend dat onkruid op deze manier bestreden wordt want het is zowel goed voor de soortenrijkdom als het milieu.”
 

Weestuin Wielewaal

Joke Broekzitter

Joke Broekzitter maakt met haar initiatief Weestuin Wielewaal Rotterdam groener en gezonder.

Jury: De sterke sociale component van het initiatief is te prijzen. Ook is het project goed te overzien omdat het tijd technisch duidelijk is afgebakend. Een volledige weestuin voor 8 jaar, geweldig voor een groenbedrijf om hier iets moois van te maken.

 

 

Over VHG

VHG, branchevereniging voor hoveniers en groenvoorzieners, ziet dat steeds meer burgers betrokken zijn bij hun buurt en de buurt vergroenen. Ook gemeenten en ondernemers dragen een steentje bij en helpen bij het werkelijkheid worden van prachtige initiatieven. Al die initiatieven zijn pareltjes die erkenning verdienen.

 

'VHG pleit ervoor om burgerparticipatieprojecten een samenwerking tussen burgers, gemeente en groene ondernemers te laten zijn,' aldus directeur Egbert Roozen.

 

Breng jij de natuur naar je buurt?

Daarom reikt VHG de Groenprijs uit. Naast €1000,- ontvangt de winnaar ondersteuning van VHG. Dus breng jij de natuur bij jou in de buurt? Dien jouw idee hier in voor Duurzame Dinsdag.


www.vhg.org