Duurzame dinsdag

Winnaar en genomineerden Duurzame Dinsdag prijs

 

 

Dutch Solar Challenge

Albert Bosscha
De Dutch Solar Challenge is de grootste Nederlandse zonnebootrace. Tijdens het evenement varen boten aangedreven door zonne-energie langs de Friese Elfsteden.


Jury: “Jongeren en jongvolwassenen betrekken bij duurzaamheid is niet altijd even makkelijk. De Dutch Solar Challenge is op dit vlak met vlag en wimpel geslaagd. Zij combineren een spannende wedstrijd met technisch vernuft met een brede uitwerking. Voor de reguliere scheepvaartsector is, naast het gebruik van zonnecellen, de techniek en het materiaalgebruik interessant. Daar waar je besparing in materiaal realiseert, zonder de structuur en stevigheid van het schip aan te tasten, zal brandstof bespaard worden.”
 

Ecofalt

Charlotte Slotman

170.000 kilometer duurzaam Nederland. Abbink Boekelo Wegenbouw denkt dat het kan, met Ecofalt.

Binnen het project Ecofalt gaan besparing en verduurzaming hand in hand. Ecofalt brengt het materiaalgebruik in wegenbouw drastisch omlaag, en bespaart daarnaast op energie. Een project dat vanwege de dubbele positieve effecten voor het milieu zeer veelbelovend is, aldus de jury.”
 

Bio Futura

Wouter Moekotte

Bio Futura wil zoveel mogelijk olieplastics vervangen door bio-based en composteerbare alternatieven.

Wouter Moekotte brengt met Bio Futura circulair ondernemen in de praktijk. Alle producten die hij in zijn webshop aanbiedt zijn 100 % biobased én composteerbaar. Hij heeft de kennis én ondernemerszin die nodig zijn voor het ontwerp en de ontwikkeling van nieuwe producten. De jury roept afvalverwerkingsbedrijven op de handen ineen te slaan met Bio Futura en andere ondernemers die van afval een waardevolle grondstof maken. De jury voorziet een prachtige toekomst voor deze jonge ondernemer.”