Duurzame dinsdag

Winnaar en genomineerden Asito Sociale-innovatieprijs

 

 

HackYourFuture

Gijs Cortens

HackYourFuture is een programmeerschool voor vluchtelingen, die vluchtelingen in korte tijd klaarstoomt voor de arbeidsmarkt. Gijs Cortens wil met dit initiatief studenten in een periode van 6 maanden opleiden tot programmeur

Jury: “Als gevolg van de vluchtelingenproblematiek zijn we ons meer bewust van de waarde van projecten, gegroeid vanuit idealisme en innovatiezin, voor en met vluchtelingen. Erkenning van HackYourFuture is dan ook tevens bedoeld als een compliment voor al die prachtige sociaal-innovatieve initiatieven in Nederland.”
 

Stichting Move

Jacco van Mersbergen

Move laat kinderen uit minder bedeelde wijken ontdekken welke mogelijkheden zij hebben in de maatschappij. Dit doen zij door deze kinderen te koppelen aan studenten.

Jury: “De kracht van Stichting Move is dat ze kind en student samen brengen zodat ze van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen inspireren. Samen werken ze aan een betere buurt. Stichting Move is ambitieus en innovatief, maar weet hoe lokaal en nationaal partners te binden”.
 

Hotspot Hutspot

Bob Richters

Hotspot Hutspot maakt gezond en duurzaam eten mogelijk, ook in wijken waar de sociale binding slecht is en de gezondheid van kinderen (en hun ouders) onder druk staat.

Jury: “Het innovatieve aan Hotspot hutspot is het feit dat er ook zelf gekookt mag worden. Niet alleen samen eten, juist ook samen koken zorgt voor binding tussen mensen en daarmee eenheid in de wijk.”

 

Over Asito

‘Sociale duurzaamheid is voor Asito essentieel voor een goede balans tussen People, Planet en Profit.’

Duurzaamheid is voor Asito een goede balans tussen de drie P’s van People, Planet en Profit. Asito zet zich in om de thema’s integratie, diversiteit en inclusiviteit op de agenda te krijgen in het Nederlandse bedrijfsleven. Hoewel we erg veel aandacht besteden aan het milieu, kunnen wij als schoonmaakorganisatie de meeste positieve impact leveren op het thema People. Door het beschikbaar stellen van de Asito Sociale Duurzaamheidsprijs kunnen we met vele partijen samenwerken aan meer aandacht voor de menselijke kant van duurzaamheid.

 

Manager communicatie en duurzaamheid Sander Haas vertegenwoordigt Asito in de jury.