Duurzame dinsdag
30 augustus 2017

Wie maken kans op de Duurzame Dinsdag-prijs

De genomineerden voor de enige echte Duurzame Dinsdag-prijs zijn bekend! Met deze prijs wordt een van de ingediende initiatieven extra in het zonnetje gezet tijdens het evenement. De jury heeft uit alle initiatieven in de koffer de top 3 ideeën gekozen. Op Duurzame Dinsdag wordt de winnaar bekend gemaakt. Wie ontvangt de ondersteuningsprijs t.w.v. 1000? Houd 5 september aanstaande onze Twitter en Facebook in de gaten voor de laatste informatie.

 

De Fruitmotor

0Samen met fruittelers, fruitverwerkers, afnemers en inwoners in de Betuwe werkt De Fruitmotor aan verduurzaming. Van Betuws restfruit maakt men hoogwaardige producten. Dankzij een eerlijke prijs is er ruimte voor telers om te investeren in een gezonde bodem, schoon slootwater, meer biodiversiteit door aanleg van bijenhagen en bloemenranden. Goed nieuws voor onze regionale economie, de leefbaarheid van de dorpen en de schoonheid van het landschap. Een idee van: Peter van Luttervelt. Locatie: Geldermalsen.

Website: http://defruitmotor.nl/

 

De Ceuvel

De Ceuvel is behalve een café-restaurant een duurzame broedplaats, werk- en experimenteerplek voor integratie van innovatieve, duurzame technologie in het dagelijks leven. Het terrein van de oude scheepswerf is volledig ontwikkeld met ge-upcyclede materialen en bestaat uit een 14-tal oude woonboten op het land, uitgerust met zonnepanelen, composttoiletten, warmtewisselaars en plantenfilters. Locatie: Amsterdam.

Website: http://deceuvel.nl/en/

 

The Great Bubble Barrier

De groeiende plastic soep in ons water brengt grote schade toe aan milieu en mens. Op zoek naar een elegante oplossing die afval dicht bij de bron tegenhoudt, ontstond ‘ The Great Bubble Barrier’: een barrière van luchtbellen. The Great Bubble Barrier hindert nauwelijks scheepvaart, vissen en de natuurlijke werking van de delta. Een idee van: Francis Zoet, Anne Marieke Eveleens en Saskia Studer. Locatie: Haarlem

Website: http://www.thegreatbubblebarrier.com/

 

Duurzame Dinsdagprijs
De Duurzame Dinsdagprijs is een extra prijs voor baanbrekende, sector-overstijgende initiatieven. De winnaar van deze prijs ontvangt €1000 en ondersteuning van alle relevante Duurzame Dinsdag-partners.