Duurzame dinsdag
25 augustus 2017

Dit zijn de top 3 ideeŽn voor de Lidl Voedselprijs 2017

De genomineerden voor de Lidl Voedselprijs 2017 zijn bekend! Met deze prijs wil Lidl een nieuw duurzaam initiatief in de voedselsector naar een hoger plan brengen. De jury heeft uit alle initiatieven in de koffer de top 3 ideeën gekozen. Op Duurzame Dinsdag wordt de winnaar bekend gemaakt. Wie ontvangt de ondersteuningsprijs t.w.v. 1000? Houd 5 september aanstaande onze Twitter en Facebook in de gaten voor de laatste informatie.

 

Chloé Rutzerveld

Food en concept designer Chloé Rutzerveld kruist technologie, wetenschap en design en bedenkt alternatieve manieren voor voedselproductie en -consumptie die efficiëntie, duurzaamheid of gezondheid verhogen. Een idee van: Chloé Rutzerveld. Locatie: Eindhoven.

Website: http://www.chloerutzerveld.com/

 

Spireaux

Door gebruik van zeer efficiënte reactoren produceert Spireaux een eetbare, smaak neutrale cyanobacterie (Spirulina) waarbij ruim 99% van het benodigde land en water wordt bespaard in vergelijking met andere eiwitbronnen. Een idee van: Tim van Koolwijk. Locatie: Rotterdam.

Website: http://spireaux.com/nl/

 

Kipster

Met boerenverstand en hoogwaardige technologie heeft Kipster een boerderij ontwikkeld waar de kip weer kip mag zijn, en het milieu zoveel mogelijk wordt ontzien. Een idee van: Styn Claessens. Locatie: Oirlo

Website: http://www.kipster.nl/

 

Lidl Voedselprijs

Lidl richt als discounter haar bedrijfsvoering efficiënt en kostenbewust in waardoor er zuinig wordt omgegaan met grondstoffen en energie. Veranderingen en vernieuwingen in de voedingssector zijn een enorme kans voor een duurzame samenleving. Lidl brengt ook dit jaar met de ‘Lidl Voedselprijs’ een nieuw duurzaam initiatief naar een hoger plan.