Duurzame dinsdag
24 augustus 2017

Bekijk de 3 genomineerden voor de VHG Groenprijs 2017

Vandaag presenteren wij de genomineerden voor de VHG Groenprijs! De jury heeft deze drie top initiatieven gekozen omdat ze de natuur dichterbij brengen en de leefbaarheid voor mens en dier vergroten. Op Duurzame Dinsdag wordt de winnaar bekend gemaakt. Wie ontvangt de ondersteuningsprijs t.w.v. 1000? Houd 5 september aanstaande onze Twitter en Facebook in de gaten voor de laatste informatie.

 

Dakpark Rotterdam

Het Dakpark is het grootste openbaar Park op een dak van Europa. Bewoners zetten zich blijvend in voor een veilig, mooi, schoon en gezellig park. Een idee van: Manon Nagelkerken. Locatie: Rotterdam.

Website: www.dakparkrotterdam.nl

 

Africa Wood Grow

Africa Wood Grow doet aan kleinschalige commerciële bosbouw, waarbij gebruik gemaakt wordt van lokale gewoontes en duurzame innovatie. Een idee van: Roeland Lelieveld. Locatie: Kenia.

Website: http://www.africawoodgrow.com/

 

Slimdak

Een Slimdak heeft een grotere wateropslagcapaciteit dan een gewoon groendak, en wordt aangestuurd door het weerbericht en sensors. Een idee van: Emile van Rinsum. Locatie: Rotterdam.

Website: http://www.luchtsingel.org/locaties/dakakker/

 

 

De VHG Groenprijs

Voor de VHG Groenprijs zijn drie initiatieven genomineerd die de natuur dichterbij brengen en de leefbaarheid voor mens en dier vergroten. VHG, branchevereniging voor hoveniers en groenvoorzieners, ziet dat steeds meer burgers betrokken zijn bij hun buurt. VHG pleit ervoor om groene buurtprojecten een samenwerking tussen burgers, gemeente en groene ondernemers te laten zijn.